Vyberáme paplón.

Aké sú výhody prikrývok z ovčej vlny? Čím sa čistá vlna odlišuje od iných posteľných materiálov, ako je bavlna, perie, páperie, duté vlákno a mikrovlákno?

Existujú stovky dôvodov, prečo je vlna pevne obľúbená... a mohli by sme sa o nich baviť hodiny (ak by ste chceli viac informácií, volajte 0911 668 669)... ale aby sme odpovedali na tieto otázky, preberieme si najčastejšie dôvody, prečo vlnené periny sú nielen zbožňované, ale aj prospešné pre vás:

Odpoveď je jednoduchá: vlna je iná, pretože dokáže pomôcť prakticky pri každom aspekte spánku.

Dovoľte nám vysvetliť výhody vlnených perín a ako vlna pomáha pri spánku:

1. Vlnené prikrývky pomáhajú regulovať teplotu:

Vlna je jedným z mála materiálov, ktoré vám môžu pomôcť regulovať telesnú teplotu. Vlna má v skutočnosti prirodzenú schopnosť odvádzať pot od človeka, ktorému je v noci príliš teplo. V dôsledku toho je prostredie na spanie menej vlhké a pohodlnejšie. Podobne vlna funguje ako izolant, ktorý pomáha udržať prechladnutého v teple počas spánku.

2. Vlnené prikrývky sú prirodzene odpudzujúce roztoče a hypoalergénne:

Všetky prikrývky od pradiaren.sk sú prirodzene odolné voči plesniam, plesniam a roztočom vďaka jedinečným vlastnostiam čistej vlny. V dôsledku toho sa znižuje riziko, že budete vystavení dráždivým látkam, ktoré spôsobujú alergie, preťaženie a bolesti hlavy. To výrazne zvyšuje vaše šance na lepší nočný spánok.

3. Vlna je udržateľná:

Vedeli ste, že vlna je prírodný, obnoviteľný a biologicky odbúrateľný materiál?

Ovce sú súčasťou prirodzeného uhlíkového cyklu – prijímajú a premieňajú organický uhlík uložený v rastlinách na vlnu (ref. International Wool Textile Organisation, 2022).

Vlna je vysoko odolná a rýchlo obnoviteľná. Okrem toho má vlna prirodzené ohňovzdorné vlastnosti. Podľa The Guardian (2014) „Pokiaľ ide o výkon, vlna je niečo ako zázračná látka“.

Napokon, čistá vlna je úplne biologicky odbúrateľná, pretože je vyrobená z keratínu (rovnaký proteín ako ľudské vlasy). Mikroorganizmy v pôde alebo vo vode rozkladajú keratín; a keď sa tieto mikroorganizmy rozpadnú, prispievajú k udržateľnému a nepretržitému biologickému životnému cyklu.

4. Vlnené periny sú ľahké a pevné:

Naše ľahké paplóny z ovčej vlny sú skvelé na prúdenie vzduchu, navyše sú hrejivé a mäkké.

Ľahké periny od pradiaren.sk sa ráno ľahko vytriasajú a rýchlo sa presýtia. Vlnené vlákna sú pevnejšie ako akékoľvek iné prírodné vlákno a časom sa nedenaturujú. Vďaka týmto vlastnostiam sú naše periny odolnejšie; čo znamená, že vydržia dlhšie.

5. Pre váš pokoj je naša 100% prírodná ovčia vlna:

Ak je pre vás spánok prioritou, nehľadajte nič iné ako magické vlastnosti ovčej vlny.

Nečakajte a investujte do perfektnej prikrývky, ktorá vás prekoná cez zimu – nakupujte online ešte dnes!

Product added to compare.

Tento web používa súbory cookie na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov. Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Googlom. Používaním tohto webu vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookie.